Stima┼úi cet─â┼úeni ai comunei Ro┼čia,

 

├Ämi face pl─âcere s─â v─â adresez la ├«nceput de an, cele mai bune g├ónduri, mult─â s─ân─âtate, bucurii, ├«mpliniri ┼či un c─âlduros ┬áÔÇťLa Mul┼úi Ani!ÔÇŁ

Aceast─â scrisoare o adresez tuturor contribuabililor din comuna Ro┼čia ┼či reprezint─â pentru mine, nu numai o obliga┼úie, ci ┼či o necesitate fireasc─â pentru o real─â deschidere a institu┼úiei noastre fa┼ú─â de cet─â┼úean.

Doresc s─â ├«ncep prin a mul┼úumi pe aceast─â cale, tuturor celor care ┼či-au adus aportul la bunul mers al administra┼úiei, prin plata taxelor ┼či impozitelor ├«n anul 2016!

├Än continuare, v─â informez asupra principalelor activit─â┼úi pe care le-am realizat ├«n cele ┼čase luni de cand sunt primarul comunei Ro┼čia.

 

 1. ├Änceperea lucr─ârilor efective de canalizare ┼či a sta┼úiei de epurare;
 2. Un nou foraj pentru apă în satul Nou;
 3. Montat central─â nou─â la gr─âdini┼úa ┼či dispensarul din satul Nou;
 4. Montat gresie ├«n ┼čcoala din satul Ca┼čol┼ú;
 5. Montare Sta┼úie de Filtrare a Apei – Corn─â┼úel;
 6. Construirea unei Troiţe la Cimitirul Eroilor, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Bătălia din Dealul Dăii;
 7. Pavarea curţii Căminului din Satul Nou;
 8. Asfaltarea a dou─â str─âzi ├«n satul Ro┼čia (Str. Cur┼úi, Str. Capul satului)
 9. Achizi┼úionarea fostei Cooperative din satul Daia, ├«n vederea ├«nfin┼ú─ârii unui centru medical pentru to┼úi cet─â┼úenii din Comuna Ro┼čia;
 10. Achizi┼úionarea unui tractor nou cu remorc─â, lam─â de desz─âpezire ┼či frez─â cu bra┼ú telescopic pentru cur─â┼úarea vegeta┼úiei de pe marginea drumurilor din Comuna Ro┼čia;
 11. Sprijinirea Bisericilor, cu bani;
 12. Pietruirea str─âzilor, acolo unde a fost nevoie;
 13. Montare u┼či ┼či geamuri – Dispensar Veterinar Ro┼čia;
 14. Achizi┼úie ┼či montare por┼úi ┼×coal─â ÔÇô Corn─â┼úel ┼či Gradini┼ú─â – ┬áNou;
 15. Achiziţie imobil în satul Daia ( Barul lui Turcu ) în vederea realizării unei săli de evenimente, deoarece vechiul Cămin, se află în faza de retrocedare de către Consistoriul Evanghelic;
 16. Modernizarea ┼či suplimentarea iluminatului stradal cu l─âmpi led;
 17. ├Änceperea lucr─ârilor de inventariere a imobilelor comunei Ro┼čia si ┬átrecerea ├«n patrimoniul public;
 18. Începerea lucrărilor la P.U.G.-ul comunei (Plan Urbanistic General);
 19. ├Änceperea lucr─ârilor de proiectare pentru modernizarea str─âzilor din satele Nou si Ro┼čia;
 20. Depunerea a trei proiecte ├«n colaborare cu ┼čcoala Ro┼čia pentru satele Nou ┼či Ca┼čolt ( modernizare ┼či extindere cl─âdiri);
 21. ├Änt─âbularea a 500 de hectare de p─â┼čune comunal─â.
 22. Multe alte lucr─âri de repara┼úii, ├«ntre┼úinere: zugr─âvit ┼čcoli, achizi┼úionare de mobilier ┼čcolar, achizi┼úionarea a 150 de scaune noi la C─âminul din Corna┼úel, etc.

A┼č dori s─â v─â mai aduc la cuno┼čtiin┼ú─â faptul, c─â ├«ncepand cu anul 2017, Primarul Comunei Ro┼čia, ├«mpreun─â cu, Consiliul Local, au decis ca lemnul de foc necesar fiec─ârei familii pentru ├«nc─âlzire, se va scoate ├«n ramp─â amenajat─â. S-a stabilit o cot─â, fiecarei case care se ├«nc─âlze┼čte cu lemne. Ridicarea bonului ├«n baza c─âruia se elibereaz─â masa lemnoas─â din ramp─â se face de c─âtre proprietarul casei, personal cu cartea de identitate de la sediul prim─âriei.

Mai multe detalii se pot primi de la sediul prim─âriei ┼či de la primar.

V─â aduc la cuno┼čtin┼ú─â c─â ├«n aceast─â er─â condus─â de tehnologie, ne propunem ca prin r─âbdare ┼či profesionalism s─â oferim cel mai bun suport electronic tuturor cet─â┼úenilor interesa┼úi de evolu┼úia administra┼úiei publice locale. Pe aceast─â cale, v─â inform─âm c─â ├«ncep─ând cu 15 februarie 2017, to┼úi cet─â┼úenii comunei Ro┼čia, sau care de┼úin imobile pe raza comunei Ro┼čia, au posibilitatea de a pl─âtii taxele ┼či impozitele ÔÇťon lineÔÇŁ. ├Ä┼či pot vizualiza situa┼úia pe pagina personal─â de taxe ┼či impozite. Pentru acest lucru, v─â invit─âm la sediul primariei Ro┼čia pentru a v─â ridica parola paginii, personal cu cartea de identitate. De asemenea, v─â aduc la cuno┼čtin┼ú─â faptul c─â taxele ┼či impozitele pe anul 2017, au r─âmas neschimbate, fat─â de anul 2016.

├Än final, v─â rog s─â m─â sus┼úine┼úi ├«n realizarea proiectelor pe care le am ├«n vedere ┼či v─â a┼čtept cu propuneri ┼či sugestii. Fiecare dintre dumneavoastr─â poate contribui la dezvoltarea ┼či ├«nfrumuse┼úarea comunei noastre, prin plata impozitelor ┼či taxelor locale, prin buna gospod─ârire ┼či ├«ntre┼úinerea domeniului public din fa┼úa caselor, prin cur─â┼úarea ┼čan┼úurilor ┼či a pode┼úelor de acces ├«n gospod─ârie, prin ├«ntre┼úinerea fa┼úadelor caselor, v─âruirea copacilor, prin interzicerea l─âs─ârii animalelor libere din gospod─ârie pe drumurile comunale, p─âstrarea parcurilor de joac─â ┼či f─âr─â a mai arunca de┼čeuri menajere sau de construc┼úii pe drumurile comunale; canale, p├óraie, c─âi de hotar de pe raza comunei. De asemenea, rog persoanele care de┼úin utilaje agricole, s─â le depoziteze pe spa┼úiile private ┼či nu pe domeniul public ┼či pe trotuare, unde deranjeaz─â vecinii, ├«ncurca circula┼úia ┼či estetic arat─â r─âu.

V─â multumesc pentru aten┼úia acordat─â ┼či ├«n continuare m─â bazez pe sprijinul dumneavoastr─â ├«n demersurile pentru dezvoltarea comunei Ro┼čia.

 

PRIMAR,

DAVID IOAN