Stimaţi cetăţeni ai comunei Roşia,

 

Îmi face plăcere să vă adresez la început de an, cele mai bune gânduri, multă sănătate, bucurii, împliniri şi un călduros  “La Mulţi Ani!”

Această scrisoare o adresez tuturor contribuabililor din comuna Roşia şi reprezintă pentru mine, nu numai o obligaţie, ci şi o necesitate firească pentru o reală deschidere a instituţiei noastre faţă de cetăţean.

Doresc să încep prin a mulţumi pe această cale, tuturor celor care şi-au adus aportul la bunul mers al administraţiei, prin plata taxelor şi impozitelor în anul 2016!

În continuare, vă informez asupra principalelor activităţi pe care le-am realizat în cele şase luni de cand sunt primarul comunei Roşia.

 

 1. Începerea lucrărilor efective de canalizare şi a staţiei de epurare;
 2. Un nou foraj pentru apă în satul Nou;
 3. Montat centrală nouă la grădiniţa şi dispensarul din satul Nou;
 4. Montat gresie în şcoala din satul Caşolţ;
 5. Montare Staţie de Filtrare a Apei – Cornăţel;
 6. Construirea unei Troiţe la Cimitirul Eroilor, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Bătălia din Dealul Dăii;
 7. Pavarea curţii Căminului din Satul Nou;
 8. Asfaltarea a două străzi în satul Roşia (Str. Curţi, Str. Capul satului)
 9. Achiziţionarea fostei Cooperative din satul Daia, în vederea înfinţării unui centru medical pentru toţi cetăţenii din Comuna Roşia;
 10. Achiziţionarea unui tractor nou cu remorcă, lamă de deszăpezire şi freză cu braţ telescopic pentru curăţarea vegetaţiei de pe marginea drumurilor din Comuna Roşia;
 11. Sprijinirea Bisericilor, cu bani;
 12. Pietruirea străzilor, acolo unde a fost nevoie;
 13. Montare uşi şi geamuri – Dispensar Veterinar Roşia;
 14. Achiziţie şi montare porţi Şcoală – Cornăţel şi Gradiniţă –  Nou;
 15. Achiziţie imobil în satul Daia ( Barul lui Turcu ) în vederea realizării unei săli de evenimente, deoarece vechiul Cămin, se află în faza de retrocedare de către Consistoriul Evanghelic;
 16. Modernizarea şi suplimentarea iluminatului stradal cu lămpi led;
 17. Începerea lucrărilor de inventariere a imobilelor comunei Roşia si  trecerea în patrimoniul public;
 18. Începerea lucrărilor la P.U.G.-ul comunei (Plan Urbanistic General);
 19. Începerea lucrărilor de proiectare pentru modernizarea străzilor din satele Nou si Roşia;
 20. Depunerea a trei proiecte în colaborare cu şcoala Roşia pentru satele Nou şi Caşolt ( modernizare şi extindere clădiri);
 21. Întăbularea a 500 de hectare de păşune comunală.
 22. Multe alte lucrări de reparaţii, întreţinere: zugrăvit şcoli, achiziţionare de mobilier şcolar, achiziţionarea a 150 de scaune noi la Căminul din Cornaţel, etc.

Aş dori să vă mai aduc la cunoştiinţă faptul, că începand cu anul 2017, Primarul Comunei Roşia, împreună cu, Consiliul Local, au decis ca lemnul de foc necesar fiecărei familii pentru încălzire, se va scoate în rampă amenajată. S-a stabilit o cotă, fiecarei case care se încălzeşte cu lemne. Ridicarea bonului în baza căruia se eliberează masa lemnoasă din rampă se face de către proprietarul casei, personal cu cartea de identitate de la sediul primăriei.

Mai multe detalii se pot primi de la sediul primăriei şi de la primar.

Vă aduc la cunoştinţă că în această eră condusă de tehnologie, ne propunem ca prin răbdare şi profesionalism să oferim cel mai bun suport electronic tuturor cetăţenilor interesaţi de evoluţia administraţiei publice locale. Pe această cale, vă informăm că începănd cu 15 februarie 2017, toţi cetăţenii comunei Roşia, sau care deţin imobile pe raza comunei Roşia, au posibilitatea de a plătii taxele şi impozitele “on line”. Îşi pot vizualiza situaţia pe pagina personală de taxe şi impozite. Pentru acest lucru, vă invităm la sediul primariei Roşia pentru a vă ridica parola paginii, personal cu cartea de identitate. De asemenea, vă aduc la cunoştinţă faptul că taxele şi impozitele pe anul 2017, au rămas neschimbate, fată de anul 2016.

În final, vă rog să mă susţineţi în realizarea proiectelor pe care le am în vedere şi vă aştept cu propuneri şi sugestii. Fiecare dintre dumneavoastră poate contribui la dezvoltarea şi înfrumuseţarea comunei noastre, prin plata impozitelor şi taxelor locale, prin buna gospodărire şi întreţinerea domeniului public din faţa caselor, prin curăţarea şanţurilor şi a podeţelor de acces în gospodărie, prin întreţinerea faţadelor caselor, văruirea copacilor, prin interzicerea lăsării animalelor libere din gospodărie pe drumurile comunale, păstrarea parcurilor de joacă şi fără a mai arunca deşeuri menajere sau de construcţii pe drumurile comunale; canale, pâraie, căi de hotar de pe raza comunei. De asemenea, rog persoanele care deţin utilaje agricole, să le depoziteze pe spaţiile private şi nu pe domeniul public şi pe trotuare, unde deranjează vecinii, încurca circulaţia şi estetic arată rău.

Vă multumesc pentru atenţia acordată şi în continuare mă bazez pe sprijinul dumneavoastră în demersurile pentru dezvoltarea comunei Roşia.

 

PRIMAR,

DAVID IOAN