INFORMARE PRIVIND PROTECŢIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL FURNIZATE PRIN CERERILE ADRESATE PRIMARIEI ROSIA

├Än conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protec┼úia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal ┼či libera circula┼úie a acestor date, cu modific─ârile ┼či complet─ârile ulterioare, Primaria Rosia este ├«nregistrat, sub numerele 22226, 22227, 22228 si 22229 din Registrul de Eviden┼ú─â a Prelucr─ârilor de Date cu Caracter Personal gestionat de Autoritatea Na┼úional─â de Supraveghere a Prelucr─ârii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), ca operator de date cu caracter personal pentru activitatea de furnizare de informa┼úii ┼či servicii pe care o desf─â┼čoar─â, ├«n acord cu prevederile legale ├«n vigoare.

├Än consecin╚Ť─â, Primaria Rosia ├«i revine obliga╚Ťia de a colecta de la solicitan╚Ťii de servicii specifice date personale adecvate, pertinente ┼či neexcesive prin raportare la scopul prelucr─ârii, precum ╚Öi de a administra ├«n condi╚Ťii de siguran╚Ť─â aceste date, ├«n strict─â conformitate cu regimul juridic care le este aplicabil.
Scopul colect─ârii datelor personale ├«l constituie ├«ndeplinirea procedurilor ╚Öi ├«ntocmirea actelor solicitate, incluz├ónd, dup─â caz, efectuarea formalit─â╚Ťilor legale de asigurare a publicit─â╚Ťii anumitor categorii de acte prin ├«nscrierea acestora ├«n registrele na╚Ťionale.
Refuzul de a furniza operatorului datele personale necesare atrage imposibilitatea prest─ârii serviciilor solicitate.
Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării, în calitate de operator, de către Primaria Rosia, iar în cazul înscrisurilor supuse regimului de publicitate reglementat prin legi speciale, sunt comunicate și autorităţilor specializate în materie.
├Än temeiul dispozi╚Ťiilor Legii nr. 677/2001, titularii datelor personale colectate beneficiaz─â de: dreptul la informare cu privire la regimul aplicabil datelor respective, dreptul de acces la propriile date, dreptul de interven┼úie asupra acestora, dreptul de a nu fi supus unor decizii individuale adoptate exclusiv pe baza prelucr─ârii automate a datelor, destinate evalu─ârii personalit─â╚Ťii titularilor, precum ╚Öi dreptul de a se opune ├«n orice moment, din motive ├«ntemeiate ┼či legitime legate de situa┼úia lor individual─â, ca date care ├«i vizeaz─â s─â fac─â obiectul unor prelucr─âri, cu excep┼úia cazurilor ├«n care exist─â dispozi┼úii legale contrare.
Pentru exercitarea acestor drepturi, v─â pute┼úi adresa cu o cerere scris─â, datat─â ┼či semnat─â, conducerii Primariei Rosia, care va colectat datele personale. De asemenea, v─â pute╚Ťi adresa ANSPDCP ╚Öi/sau justi┼úiei pentru respectarea drepturilor conferite de cadrul legal ├«n materie.